Puštena u rad mala hidroelektrana "Poštica"

Bez autora
Jun 11 2010

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Petar Škundrić pustio je danas u rad malu hidroelektranu "Poštica" u opštini Vlasotince. Investitor za izgradnju hidrocentrale je slovenačka kompanija "Interenergo", koja je u vlasništvu austrijskog "Kelega", jedne od značajnijih evropskih kompanija u oblasti proizvodnje električne energije i korišćenja hidropotencijala. Ova investicija, čija je vrednost 700.000 evra, je značajna jer predstavlja uvod u investicije "Interenerga" i "Kelega" u druge slične kapacitete na našim rekama u visini od 50 miliona evra u narednih nekoliko godina. Hidroelektrana "Poštica" je prvi od ukupno četiri projekta koje je kompanija "Interenergo" planirala da realizuje u ovoj i sledećoj godini...

Puštenao u rad mala hidroelektrana "Poštica"Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Petar Škundrić pustio je danas u rad malu hidroelektranu "Poštica" u opštini Vlasotince.

Investitor za izgradnju hidrocentrale je slovenačka kompanija "Interenergo", koja je u vlasništvu austrijskog "Kelega", jedne od značajnijih evropskih kompanija u oblasti proizvodnje električne energije i korišćenja hidropotencijala. Ova investicija, čija je vrednost 700.000 evra, je značajna jer predstavlja uvod u investicije "Interenerga" i "Kelega" u druge slične kapacitete na našim rekama u visini od 50 miliona evra u narednih nekoliko godina.

Hidroelektrana "Poštica" je prvi od ukupno četiri projekta koje je kompanija "Interenergo" planirala da realizuje u ovoj i sledećoj godini.

Njenim puštanjem u rad ta kompanija započinje investicioni ciklus u obnovljive izvore energije, s obzirom na to da do 2012. godine planira da investira približno 50 miliona evra u izgradnju hidroelektrana u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik